valódi termelői méz százhalombatta

Biksi Méhészet Százhalombatta

Kapcsolat

Címünk:

Százhalombatta
Vörösmarty utca 40.

Nyitvatartás:

A rendkívüli helyzetben, Méhészetünkben szünetel a méz értékesítése. Ez idõ alatt, a százhalombattai Oliva Bioboltnan (Szent István tér 8. mgf. 1) van lehetõségük megvásárolni mézeinket.

Email:

biksi@biksimeheszet.hu

Méhek eladásával kapcsolatban:

06-30-399-8299

Egyéb ügyekben:

06-30-401-5083

Facebook

A méhviasz

2014.04.25.

A méhviasz

A méhviasz kiemelkedő fontosságú méhészeti termék, melynek szintén jelentős szerepet tulajdonít az Apiterápia egészségünk megőrzésében.

A méhviasz kiemelkedő fontosságú méhészeti termék, melynek szintén jelentős szerepet tulajdonít az Apiterápia egészségünk megőrzésében. A méhviaszt többféleképpen használhatjuk fel. 

A méhviaszt lépes méz formájában elfogyasztva a száj-, garat-, gége betegségeknél, náthánál, köhögésnél, torokfájásnál, de homloküreg-gyulladás esetén is alkalmazhatjuk. A titka, hogy a mézes viaszt 10-15 percen keresztül rágcsáljuk, hogy a benne lévő A-vitamin kifejthesse hatását arcüregünkre.

Amennyiben gyertyát készítünk belőle, a benne található illóolajok elégetésével allergiás, asztmás megbetegedések tünetei csökkenthetőek. A méhviasz gyertya égésekor hasonló illóolajok szabadulhatnak fel, a méhkaptárban található levegőjéhez, mely kúraszerű alkalmazása bevett Apiterápiás módszer. Azonban csak a kiváló minőségű, 100%-ban méhviasz tartalmú gyertyákalkalmasak az Apiterápis kezelésre.

A méhviaszt a szépségiparban is előszeretettel alkalmazzák, a bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt. Egyszerűbb krémek azonban otthon is könnyedén elkészíthetőek. Számos receptet, praktikát rejtenek a szaklapok, különböző internetes források.

 

Forrás:

*Temesvári Gabriella (szerk.) - Apiterápia. http://mek.oszk.hu/09900/09990/09990.pdf Letöltve: 2013. November 23.

**Magyar Apiterápiás Társaság honlapja. http://www.apiterapia.hu/news/news/100/mehviasz-gyertya-tisztitja-a-levegot-az-asztmas-betegek-oromere.html?s=shop; Letöltve: 2013. november 23

vissza