Miért válasszon minket?

Szakmai mézes díjak, kiváló eredmények

A Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület évrõl-évre kiírja pályázatát az „Év méze” cím elnyerésére. A bírálat során figyelembe veszik a színt, az illatot, az íztisztaságot, a víztartalmat, a termelési tisztaságot és a csomagolást. A mintákat laboratóriumi vizsgálatnak is alávetik a fruktóz-glükóz arány és a pollentartalom megállapítása érdekében. A versenyen való megmérettetés, számunkra nagyon fontos visszajelzés mézeink kiválóságáról.

Szakmai kiválóság

Családunk 1968-ban kezdett méhészkedni. Ez egy olyan hivatás, aminek alapjait bár el lehet sajátítani a tankönyvekbõl, de igazán akkor érthetjük meg a méhek csodálatos mūködését, ha együtt is "élünk" velük. Ha napról-napra nyomon tudjuk követni fejlõdésüket, akkor válhatunk igazi partnerükké. 2014-ben több évtizedes munkánkat ismerte el az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, aranyokleveles méhész kitüntetõ diplomával.

Elkötelezettség

Számunkra a méhészkedés valódi hivatás. Felkutatjuk a legszebb réteket, a legmélyebb erdõket azért, hogy a méhekkel a legpompásabb legelõkre juthassunk el. Óriási erõfeszítés ez, sokszor embert próbáló feladat hegyen-völgyön át, sokszor sárban és esõben küzdeni az éjszakában. De nincs ahhoz fogható, mikor színtiszta fajtamézeket ízlelhetünk a kaptárból és ezeket a kincseket másokkal is megoszthatjuk.

Az "Év méze" verseny célja, a kereskedelmi forgalomban kerülő termelői és áruházi természetes eredetű mézek minőségi kontrollja, szakszerű bírálata, valamint az „Az Év Kiváló Magyar Méze” díj odaítélése.

'21
'18

Az "Év kiváló magyar méze"verseny

Az "Év kiváló magyar méze"verseny

A 2020-as évre vonatkozóan három mézünk is remek eredménnyel zárta az "Év méze" versenyt. Virágmézünk arany fokozatú elismerésben részesült, kategóriájában a dobogó második fokán végzett. Mézharmat mézünk arany, akácmézünk bronz minősítéssel büszkélkedhet. Az elismerő oklevél értelmében 2021-ben viselhetjük a különleges címkéket.
A 2017-es évben két kategóriában értünk el helyezést. Virágmézünk arany fokozatú elismerésben részesült, míg Mézharmat mézünk az "Év méze" abszolút versenyben a II. helyezést érte el. Az elismerő oklevél értelmében 2018-ban viselhettük a különleges címkéket.
'17

Az "Év kiváló magyar méze" verseny

A 2016-os év termése rendkívüli sikereket hozott a Méhészet életében. Akác mézünk nemcsak dobogós lett, de az "Év kiváló magyar méze" abszolút kategóriájában első helyezést ért el, ezzel az ország legjobb mézének járó címet kivívva. Mézharmat mézünk aranyérmes minősítést kapott, míg lépes mézünk bronzérmes lett. A címet 2017-ben viselhettük.
'16

Az "Év kiváló magyar méze" verseny

A 2015-ös év termése két kategóriában is érmet nyert. Mézharmat mézünk különösen nagy sikert aratott a szakértők körében. Az "Év kiváló magyar méze" abszolút kategóriában a dobogó harmadik fokán végzett. Akácmézünk arany fokozatú elismerést szerzett. A címkéket 2016-ban viselhetttük.
'14

Az "Év kiváló magyar méze" verseny

A 2013-mas év termése két kategóriában hozott érmet. Repcemézünket aranyéremmel, míg édesharmat mézünket ezüst éremmel jutalmazták. Az elismerést és az ezzel járó címet 2014-ben viselhettük mézeink kiválóságának tanusítványaként.
'13

Az "Év kiváló magyar méze" verseny

2012-ben valódi éremesővel tértünk haza Gyuláról. Legbüszkébbel lépes akácmézünkre voltunk, mely az "Év kiváló magyar méze" abszolút kategóriában első helyezést ért el. Aranyérmet fokhagymás akác- és akácmézünk, ezüstöt vegyes virág mézünk, bronzot gyümölcs mézünk nyert.
'12

Az "Év kiváló magyar méze" verseny

A 2011-es év termésével neveztünk először az Országos magyar Méhészeti Egyesület megmérettetésére, ahol kereskedelmi forgalomban lévő és kistermelői mézeket értékelnek. Az "Év kiváló magyar méze" abszolút kategóriájában repcemézünk első helyezést ért el, az ország legjobbjaként. Akácmézünk arany fokozatú, olajfűz és vegyes virág mézünk ezüst fokozatú elismerésben részesült, míg hársmézünk bronzérmet szerzett kategóriájában.