valódi termelői méz százhalombatta

Biksi Méhészet Százhalombatta

Kapcsolat

Címünk:

Százhalombatta
Vörösmarty utca 40.

Nyitvatartás:

A rendkívüli helyzetben, Méhészetünkben szünetel a méz értékesítése. Ez idõ alatt, a százhalombattai Oliva Bioboltnan (Szent István tér 8. mgf. 1) van lehetõségük megvásárolni mézeinket.

Email:

biksi@biksimeheszet.hu

Méhek eladásával kapcsolatban:

06-30-399-8299

Egyéb ügyekben:

06-30-401-5083

Facebook

Méz - a ragyogó és üde bőr titka!

2014.10.25.

Méz - a ragyogó és üde bőr titka!

A hideg közeledtével fontos, hogy gondoskodjunk bőrünk hidratálásáról. Azonban kevesen gondolnák, hogy akár otthon is készíthetünk különböző krémeket valódi méz és 100% méhviasz felhasználásával.

Az apiterápia számtalan lehetőséget kínál arra, hogyan érdemes felhasználni a különböző méhészeti termékeket egészségünk megőrzése érdekében. Az apiterápia nagy hangsúlyt fektet a kiváló minőségű alapanyagokra, melyek természetességükből fakadóan olyan igazán értékesek szervezetünk számára.

A méz és a méhviasz, a bőr számára különösen jótékony összetevőket tartalmaznak. Számtalan praktika létezik a méz ilyen célú felhasználására. A következőkben ezekből szemezgettünk.

Mézet tisztán, akár fürdőnkbe is csepegtethetünk. Arcbőrünkre, hajunkra téve, hidratáló pakolásként fejti ki hatását - melyet elég langyos vízzel leöblítenünk. Azonban kombinálhatjuk különböző alapanyagokkal, így illóolajokkal is. Az egyre népszerűbb szauna mézek általában virágméz és egy tetszőlges illóolaj keverékéből állnak össze, igazán bársonyossá téve bőrünket. De a vállalkozó kedvűek akár egész krém-kreációkat is elkészíthetnek otthon.

Az alábbiakban Temesvári Gabriella receptúráját szeretnénk a figyelmükbe ajánlani. Az Apiterápia c. könyv szerzője egy remek kézvédő krém titkait osztja meg az olvasóval, néhány könnyen beszerezhető alapanyag felhasználásával. Alkalmazása megakadályozza a szennyeződés bejutását a bőr pórusaiba, a viasztartalom pedig megvédi a kezet a víztől

Kézvédőkrém - hozávalók

  • negyed csésze mandulaolaj
  • másfél evőkanálnyi méz
  • egy evőkanálnyi méhviasz

Kézvédőkrém - elkészítese

  • a mandulaolajat és a mézet össze kell keverni egy nyeles serpenyőben. Óvatosan felmelegíteni, néhány percig lassú tűzön párolni, egy kissé kevergetni, hogy a méz felolvadjon. Hozzáadjuk a viaszt, ami keverés közben elolvad. Levesszük a melegítőről, de addig kell kevergetni amíg a massza meg nem dermed.

Forrás: Temesvári Gabriella - Apiterápia (2000): http://mek.oszk.hu/09900/09990/09990.pdf; pp27

Fotó: Pinterest

vissza