Történetünk

A Biksi Méhészet 1968 óta működik, s gyűjti szorgos dolgozóival a mézet az ország legkülönbözőbb pontjaira vándorolva. A hosszú évek során megszerzett tudás és tapasztalat, egyre sikeresebbé és kiterjedtebbé tette a családi gazdaságot. Több mint öt évtizede kiváló minőségű fajta mézekkel szolgálhatunk vásárlóinknak.

A Biksi Méhészet 1968 óta működik, s gyűjti szorgos dolgozóival a mézet az ország legkülönbözőbb pontjaira vándorolva. Az elmúlt évtizedekben nagyon sokat fejlődött a termelés technológiája, s ezzel párhuzamosan a termékpalettánk is szélesedett. A hosszú évek során megszerzett tudás és tapasztalat, egyre sikeresebbé és kiterjedtebbé tette a családi gazdaságot.
A siker mutatója azonban nemcsak az egyre növekvő méretű gazdaság. Az évek során elnyert díjak, szakmai kitüntetések is tanúskodnak kiváló eredményeinkről. 2014-ben az Országos Magyar Méhészeti Egyesület "Aranyokleveles méhész" kitüntető diplomát adományozott több évtizedes példamutató méhészeti tevékenységünkért. Termelői mézeink kiváló minőségét többször jutalmazták "Az év méze" verseny arany, ezüst és bronz fokozatú elismerésével. 2014-ben pedig felkerültünk a Magyar Konyha támogatásával működő Ízlelő portál termelői közé. Erre igazán büszkék vagyunk, hiszen olyan hazai kézműves termékek, termelői piacok és minőségi hazai alapanyagot felhasználó éttermek sorakoznak az Ízlelő gasztro térképén, ahol a minőség az egyik legfontosabb szempont.
 
Valóságos manufaktúraként működünk, s így garantáljuk a legmagasabb minőséget, a díjnyertes termelői mézeket. Mézünket magunk csomagoljuk, így garantáltan figyelemmel követjük a folyamat minden pillanatát. Mézünket a klasszikus technológiával szűrjük meg a viaszdaraboktól, nem centrifugázzuk és nem szivattyúval, hanem kézi erővel juttatjuk a rendeltetési helyre. 
Nagykereskedelmi értékesítéssel a Biksi méhészet megalapítása óta foglalkozunk. Az 1970-es években az akác- és vegyes méz volt a két legfontosabb termék. Különböző külső tényezők miatt a méztermelő tevékenység háttérbe szorításával, méhpempő termeléssel is elkezdtünk foglalkozni. Akkor még az Érdi Földműves Szövetkezet és az Országos Magyar Méhészeti Vállalat (OMSZK) koordinálásával zajlott a külföldi értékesítés. Hazánkban alacsony volt a kereslet a méhpempő iránt, illetve a felvásárlási ár is arra motiválta a méhészeket, hogy külföldön értékesítsék a megtermelt árut.
 
Az 1970-es évek fontos mérföldköve volt egy új kaptárrendszer bevezetése, ami más típusú méhészeti tevékenységeknek kedvezett. Így a pempőtermelés háttérbe szorult, de a méztermelés dominanciája mellett, elkezdtünk virágport is termelni. Ez világviszonylatban is új terméknek számított, ráadásul a Kárpát-medencében termelt virágpor a gazdag növényvilágnak köszönhetően nagyon értékes és versenyképes termék volt.
 
A méztermelés az 1980-as években vált a méhészet fő profiljává, amikor hatalmas méhlegelők alakultak ki. Az erdőgazdálkodásnak köszönhetően olyan összefüggő akácosok váltak értékes méhlegelőkké, melyek korábban nem voltak jellemzőek. A különféle napraforgók, a nagy kiterjedésű repce vetések, mind-mind kedveztek a méztermelésnek.
Az évek során szerzett tapasztalatunkkal egy igazán modern gazdaságot működtetünk, ōstermelōkkét.

Alapító méhészek

Biksi István

Biksi István

Aranyokleveles méhész
Biksi Pannika

Biksi Pannika

Aranyokleveles méhész